Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пилешко с топено сирене

Печено пилешко с топено сирене

Печено пилешко с топено сирене5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Едно ястие, което спокойно може да определим като кулинарна романтика на фурна! Непременно трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки крилца - 500 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • гъби - 180 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • царевица - 2 с.л.
  • топено сирене - 5 триъгълничета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • риган
  • магданоз
  • вино - 50 мл домашно
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява до полуготовност и се отцежда. В тиган се загрява олиото, запържва се нарязан лук, праз, моркови, отцедените гъби. Поръсват се със сол, черен пипер, риган и сипваме виното да се задушат за кратко.

Зеленчуковата смес се прехвърля в тава, добавя се отцедената царевица и се разпределя по дъното.

Пилешкото месо се поръсва със сол, къри, черен и червен пипер и разпределяме върху зеленчуците.Топеното сирене се нарязва на парчета, поставя се между пилешкото месо.

Налива се водата и печем в загрята фурна на 190 градуса за 30 минути. Пет минути преди края с вилица леко се разбърква топеното сирене и се връща в изключена фурна за кратко.

Сервираме порция с чаша домашно вино и се наслаждаваме на уникалния вкус. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: