Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пилешко филе с лапад на тиган

Пилешко филе с лапад на тиган

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Пилешко филе с лапад на тиган
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Как ще познаете, че пролетта е дошла, ако не приготвите това уникално вкусно пилешко филе с лапад"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 250 г едра печурка
  • лапад - 10 - на листа
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • девесил - 2 стръка
  • джоджен - 1 ч.л. или няколко листенца пресен
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късчета и сложете на огъня в дълбок тиган с малко олио да се задуши, като капнете и малко водичка.

Когато месото остане на олио, поръсете с червен пипер, разбъркайте, а после извадете в паница и посолете с малко сол.

Нарежете морковите на колелца и ги пуснете в същата мазнина, запържете за кратко и разбъркайте.

Прибавете и гъбите, които предварително са нарязани на филийки. Малко след това добавете лука и чесъна и отново разбъркайте.

Лапада се измива и нарязва, прибавя се в тигана, както и доматите, нарязани на кубчета. По желание, може да се добави една кафена чашка вода.

Наръсете с подправките и гответе за кратко, колкото да омекнат зеленчуците. Накрая върнете обратно пилешкото месо при зеленчука и разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: