Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на късчета и сложете на огъня в дълбок тиган с малко олио да се задуши, като капнете и малко водичка.
Когато месото остане на олио, поръсете с червен пипер, разбъркайте, а после извадете в паница и посолете с малко сол.
Нарежете морковите на колелца и ги пуснете в същата мазнина, запържете за кратко и разбъркайте.
Прибавете и гъбите, които предварително са нарязани на филийки. Малко след това добавете лука и чесъна и отново разбъркайте.
Лапада се измива и нарязва, прибавя се в тигана, както и доматите, нарязани на кубчета. По желание, може да се добави една кафена чашка вода.
Наръсете с подправките и гответе за кратко, колкото да омекнат зеленчуците. Накрая върнете обратно пилешкото месо при зеленчука и разбъркайте.