Кюфтета от замразена скумрия

Кюфтета от замразена скумрия

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
933
1k
1
15/02/2017
"Тези рибени кюфтенца станаха тотален хит - всички се влюбиха в тях и питат за още и още"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 830
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 кг /замразена/
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • хляб - 1 филия /средата/
  • сол
  • черен пипер
  • девесил - сух
  • копър - пресен
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и главите, измийте и срежете по дължина наполовина.

Отстранете кожата от всяко парче риба с остър нож. Премахнете гръбнака и всички кости. Месото пуснете в блендер за кратко.

Прибавете към смляното месо наситнения лук, стритата филия хляб, чукнете яйцето и подправете на вкус. Разбъркайте добре и оставете за половин час да престои на хладно.

Намазнете ръцете си с олио, вземете топче от рибната кайма и сплескайте леко. Оваляйте кюфтетата в брашно и изпържете в сгорещено олио, докато се зачервят.

Гарнирайте с пресни зеленчуци: моркови, краставица и бяла ряпа Дайкон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар