Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля, разтваря се в него захарта и маята и се оставя да шупне. Брашното със солта се пресяват. Киселото мляко се угасява със щипка сода (или оцет).
В пресятото брашно се прави кладенче и се добавят разбитото яйце, млякото (прясно и кисело), олиото и закваската. Всичко се омесва добре и се оставя да втаса. След това се разделя на 3 топчета.
Всяко топче се разточва с еднаква форма. Първото се намазва с олио и върху него се поставя второто, пак олио и накрая третото разточено топче.
По средата на кората се слага кръгла чаша с отвора надолу. Останалата част се разделя на 8 части, които се сплитат на плитка, т.е. 8 плитки.
Краищата им се подвиват отдолу. Оставя се за 20 минути да втаса. В чашка разбиваме жълтъка с олиото и мажем питката, като поръсваме и със сусама. Печем около 45 минути в умерена, предварително загрята фурна.