Красива питка със спанак и сирене

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37
423
167
221
15/02/2017
"И друг път сме правили пити със спанак и сирене, но толкова красиви не са ни се получавали "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 480
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресявате брашното три пъти. Загрявате млякото на котлона, отделяте 200 мл, а в другите 200 мл слагате три супени лъжици брашно, разбърквате и добавяте натрошената мая и захарта, отново разбърквате, покривате с кърпа и оставяте да втаса.

През това време правите кладенче в брашното и прибавете останалите продукти. Накрая и втасалата мая. Замесвате гладко и меко тесто и го оставяте на топло да втаса за 30 минути.

Готово това тесто разделяте на три части и отделяте малка топчица за сърцата. Всяка топка разточвате, мажете с масло и слагате от плънката. И другите кори правите по този начин, последната не мажете с масло. Слагате на средата чаша и разделяте на осем равни части.

Тези части разделяте по средата но не до края, да останат два пръста. Тогава промушвате краищата в този процеп и обръщате надолу.

По този начин процедирате и с другите седем части. От последната топчица изрязват сърчицата и листенца и поставяте на средата. Слагате на топло отново да втаса за 30 минути.

Втасалата питка мажете с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар