Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Полупълнозърнеста пица с богата плънка

Полупълнозърнеста пица с богата плънка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Полупълнозърнеста пица с богата плънка4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 бр.
"Знаем, че обичате пица, затова решихме да ви изненадаме с тази вкусна пица с хрупкава коричка и богата плънка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • бяло брашно - 1 ч.ч. / около 250 г/
  • брашно от лимец - 1 ч.ч. / около 250 г/
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л. ароматен*
  • мая - 1 на Йоткер
  • хладка вода - 250 мл
  • риган
  • маково семе - 3 с.л.
  • сусам - 3 с.л.
  • за гарниране
  • доматено пюре
  • кашкавал
  • шунка
  • царевица
  • маслини
  • червени чушки - мариновани
  • кисели краставички
  • гъби
  • сух риган
  • за домашна майонеза
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимонов сок
  • горчица - 1 ч.л. по желание
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашната, към които прибавям сухите съставки - солта, семената, подправките.

Добавям активиралата се мая и зехтина. Замесваме средно твърдо тесто, ако е необходимо, добавяме още от бялото брашно.

Разточваме кръг от тестото, отговарящ на размерите на тавата.

Подреждам плънката върху доматеното пюре, което намазвам първо.

Изпичам в умерена фурна, като 5 минути преди да я извадя, настъргвам кашкавал.

Гарнирам с майонезено-чесновият сос.

За него първо разбивам майонезата и обърквам с кисело мляко и чесън.

*За ароматния зехтин в шише със зехтин прибавям клонки пресен риган и 2-3 скилидки чесън. Тази билкова смес използвам за пици, брускети и гризини през зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: