Пухкав бюрек със сирене и бекон

18/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6222287751
"Колкото по-пухкав и ароматен е бюрекът, толкова по-бързо се изяжда - основен кулинарен закон "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 4 ч.ч.
  • топло мляко - 1 ¼ ч.ч.
  • топла вода - 6 с.л.
  • суха мая - 1 с.л.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • разтопено масло - 4 - 6 с.л. (или колкото поеме при оформянето)
  • За плънката
  • сирене - 300 г натрошено
  • бекон - 1 ½ ч.ч. нарязан на ситно (или шунка)
  • сусам - 1 с.л.
  • За глазурата
  • жълтък - 1 разбит
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • разтопено масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам в купа брашното, солта и сухата мая. Добавяме топлото мляко и топлата вода и омесваме, докато тестото стане податливо на обработка.

Тестото не трябва да се лепи по стените на купата, затова, ако е необходимо, добавяме още малко брашно.

Прехвърляме тестото върху намазана с мазнина повърхност и разделяме на 6 равни части.

Разточваме върху добре набрашнена повърхност правоъгълна кора на тънко, като внимаваме да не скъсаме кората.

Приготвяме плънката от настърганото на едро сирене и нарязания на кубчета бекон. Прибавяме и сусама.

Намазваме с разтопено масло и поръсваме с част от плънката. Навиваме на руло, усукваме и подреждаме в тава, намаслена с олио.

Оставяме на топло да втаса и намазваме с глазурата.

Печем в предварително загрята до 180 градуса градуса фурна за около 30-45 минути или до златисто кафяво.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар