Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Симиди с моркови

Симиди с моркови

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Симиди с моркови
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"На ваше място щяхме веднага да приготвим тези разкошни симиди, а докато се пекат, да си запишем рецептата, защото е страхотна"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • хладка вода - 350 мл
  • морков - 1 бр
  • слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
  • микс от семена - сусам, маково семе, ленено семе
  • краве масло - 1 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със сухата мая и направете кладенче. Прибавете водата, сол и захар и замесете тесто, а после го сложете в намаслена купа, покрито с фолио, да втаса.

Премесете втасалото тесто със ситно настъргания морков, като преди това го отцедете добре от сока. Сложете и семената и доомесете, като добавите още малко брашно, колкото да не лепне тестото.

Оформете четири симида. Сложете ги в тава, намазана с краве масло. Оставете отново да втасат.

Печете на 220 градуса, а като започнат да се зачервяват, намалете температурата на 200 градуса.

Готовите симиди охладете върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: