Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Невероятен кейк на пластове с шоколадов ганаш

Невероятен кейк на пластове с шоколадов ганаш

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239152
Невероятен кейк на пластове с шоколадов ганаш
Снимка: Dora Grozeva
3 / 4
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Когато резултатът е толкова сладък и апетитен, усилията наистина си заслужават. Доверете ни се"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • мляко - 60 мл
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 180 г
  • пшенично брашно - 100 г бяло
  • бадемово брашно - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • Ганаш
  • шоколадов кувертюр - 200 г
  • сметана - 100 г гореща
  • ром - 1 с.л.
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, захарта, млякото, рома и ванилията за 2-3 минути в метален съд, докато се смесят добре съставките. След което съдът се поставя върху тенджера с вряща вода, без да се опира във водата и се разбива 5-7 минути.

Отново се разбива с миксер 5 минути, след което на тънка струйка се добавя запърженото до светло кафяво и полуизстинало масло. Продължава разбиването с миксер още 10 - 15 минути, докато сместа побелее и увеличи тройно обема си.

След това се прибавят брашната, към които се прибавя нишестето. Разбива се до хомогенна смес.

Намаслява се дъното на тавичка с диаметър 24 сантиметра и се застила с хартия за печене. Изсипва се един черпак от сместа, разстила се равномерно и се пече във фурната на грил - само отгоре на висока температура за 1-2 минути.

Вади се тавичката и се добавя следващият черпак и така, докато свърши сместа, която е за около 7 блата.

Вади се готовият кейк от тавичката и докато изстине, се приготвя ганаша.

Загрява се сметаната, без да завира. Излива се върху натрошения кувертюр при непрекъснато бъркане, докато шоколадът се разтопи.

Прибавя се ромът и разтвореният предварително и затоплен желатин. С готовия ганаш се залива кейка.

Може да се украси по желание. Аз използвах мини-целувки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: