Варено петле по манастирски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
918
150
694
1
19/02/2017
"Никак не е сложно - трябва ви само едно сочно домашно петле и малко маслини, а резултатът ще ви накара да оближете чинията "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • петел - 1 бр. малък
  • лукчета - 500 г малки
  • черни маслини - 15 - 20 бр.
  • домати - 1 - 2 бр. настъргани
  • моркови - 2 бр. настъргани
  • черен пипер на зърна
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме петлето и го измиваме. След това нарязваме месото на парчета и го задушаваме с малко олио.

Когато се задуши, доливаме 4 ч.ч. топла вода и добавяме останалото олио, черния пипер, настърганите домати и моркови и почистените лукчета.

Варим ястието до готовност, като 15-20 мин преди да го махнем от огъня, добавяме маслото, маслините и сол на вкус.

Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар