Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешко филе и сок от туршия

Гювечета с пилешко филе и сок от туршия

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Гювечета с пилешко филе и сок от туршия
Снимка: Величка Калева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сещате ли се за по-вкусно приложение на соса от туршията, защото не ни се вярва да намерите Хапвайте с удоволствие и споделяйте с приятели!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • сирене - 300 г
  • печени чушки - 4 бр.
  • карфиол - 3 розички
  • картофи - 2 средни
  • яйца - 3 бр.
  • домати - 15 с.л. консервирани
  • сок от туршия - 15 с.л. (камби, моркови, карфиол
  • люта чушка - 1 1/2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • босилек - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 3 гювечета и се разпределят по равно в тях.

Пилешкото филе се измива, подсушава и изпича на тиган, скара или на жар. Нарязва се на парчета.

На дъното на гювечетата се поставя сиренето, върху него доматите - по 5. с. л. във всяко гювече. После пилешкото филе, нарязаните на парчета печени чушки.

Отгоре се поставят предварително обелените и полусварени нарязани на кубчета картофи. Поръсва се с босилека и мащерката. Върху тях се слага предварително бланширания за 2-3 минути карфиол.

Наредените продукти се заливат с по 5 с. л. сок от туршия (правена е с оцет, захар и сол). Слага се лютата чушка и по 1 с. л. олио.

Гювечетата се захлупват (да са сухи отвън) и се поставят в незагрята фурна. Готвят се 20-25 минути. 3-4 минути преди да са сготвени, в гювечетата се чуква по 1 яйце и се връща във фурната, докато се изпече.

Сол не е необходима, достатъчно се овкусяват продуктите, но ако все пак имате нужда от още, посолете допълнително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: