Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки в гъбен сос

Пилешки хапки в гъбен сос

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Пилешки хапки в гъбен сос
Снимка: Emilia Krumova
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Става невероятно ароматно и вкусно, да оближеш и чинията!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • ориз - 125 г
  • За маринатата
  • оцет - 30 г
  • зехтин - 30 г
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • За гъбения сос
  • гъби - 1 бурканче, може и пресни
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • нишесте - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - 2 с.л. за пиле
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте първо маринатата. Нарязвате пилешкото филе на хапки и го поставяте за два часа в нея, в хладилника.

В дълбок тиган загрявате маслото и запържвате от двете страни хапките, които изваждате и нареждате в йенска тенджера.

В същото масло задушавате нарязания лук, морковите на кръгчета и изсипвате върху пилешките хапки.

Следва гъбеният сос, отново в малко масло разтопявате сиренето, добавяте гъбите, нишестето, подправката за пиле, черния пипер и виното, оставяте да поври за 3- 4 минути и изсипвате в йената.

Захлупвате капака и слагате във фурната да се задушава за един час на 190 градуса. През това време сварявате ориза, но да остане твърд.

Когато всичко е готово, в подходяща по-дълбока чиния първо на средата слагате ориза, а около него от соса и пилешките хапки. Пилешките хапки в гъбен сос са готови.

Става невероятно ароматно и вкусно, да оближеш и чинията. Подходящо е с чаша бяло сухо вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: