Начин на приготвяне
Приготвяте първо маринатата. Нарязвате пилешкото филе на хапки и го поставяте за два часа в нея, в хладилника.
В дълбок тиган загрявате маслото и запържвате от двете страни хапките, които изваждате и нареждате в йенска тенджера.
В същото масло задушавате нарязания лук, морковите на кръгчета и изсипвате върху пилешките хапки.
Следва гъбеният сос, отново в малко масло разтопявате сиренето, добавяте гъбите, нишестето, подправката за пиле, черния пипер и виното, оставяте да поври за 3- 4 минути и изсипвате в йената.
Захлупвате капака и слагате във фурната да се задушава за един час на 190 градуса. През това време сварявате ориза, но да остане твърд.
Когато всичко е готово, в подходяща по-дълбока чиния първо на средата слагате ориза, а около него от соса и пилешките хапки. Пилешките хапки в гъбен сос са готови.
Става невероятно ароматно и вкусно, да оближеш и чинията. Подходящо е с чаша бяло сухо вино.