Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вкусна мусака от кисело зеле

Вкусна мусака от кисело зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Вкусна мусака от кисело зеле
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Мислехме да я кръстим мусаката на баба, но така нямаше да знаете, че е толкова вкусна заради киселото зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - около 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 500 г
  • черен пипер - 1 ч.л. (смлян)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният праз се задушава в около 3 супени лъжици олио до омекване, добавя се червеният пипер и картофите, като се разбъркват хубаво, докато картофите също омекнат леко.

В намазана с олио тавичка се слага половината от нарязаното кисело зеле и се разстила хубаво, отгоре се слага сместа от задушените картофи с праз, поръсва се обилно с черен пипер.

Слага се най-отгоре другата половина от нарязаното зеле, отново се поръсва с черен пипер и се добавя останалото олио. Залива се със зелевия сок и се пече в предварително загрята фурна (умерена температура).

За заливката яйцата и киселото мляко се разбиват на хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете.

Мусаката се пече до образуването на златисто-кафява коричка.

Вкусната мусака от кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Розичката е от сърцевината на киселото зеле :)))
23.02.2017 09:24
6