Агнешко бутче по македонски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
14
12
1
20/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 2 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме бутчето внимателно покрай бедрената кост, като правим дълбок прорез като джоб. Посоляваме бутчето отвътре и отвън.

Нарязваме лука, чесъна и магданоза на ситно, поръсваме ги със сол и черен пипер и ги намачкваме с ръка. С така приготвената плънка напълваме прореза, като сложим и малко масло и го зашиваме.

Слагаме бутчето в йенска тенджера, намазваме го с масло и доливаме 2 ч.ч. вода.

Захлупваме и печем на умерена фурна за около 3 часа. Малко преди да е готово махаме капака, поливаме със соса от печенето и връщаме във фурната да се зачерви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар