Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода и малко захар. Бърка се, докато се получи еднородна смес и оставя се за около 5 минути да шупне. След това се прибавят олиото/зехтина и сухите подправки. Постепенно се прибавя и брашното от лимец. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя завито на стайна температура да втаса за около 20-25 минути. След това от втасалото тесто се оформят еднакви по големина топки и се подреждат в тава. Тавата трябва да е помазана и олио и набрашнена.
Оформената пита се оставя да втаса за около 25-30 минути. След това са помазва със зехтин и се поръсва с розмарин.
Питата се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 40-45 минути. След като питата е готова се поръсва с вода и се завива за около 10-тина минути.