Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с вилица с малко сол. Прибавете постепенно прясното мляко и по малко брашно и бъркайте непрекъснато да няма бучки.
Добавете олиото, захарта, ванилията и отново мляко и брашно, до получаване на гъста маса. После разредете с гореща вода, но не вряла, като по малко наливате на порции и разбъркайте до гладкост.
Загрейте тигана и намажете с четка дъното с много малко олио. Сипете с черпак от сместа, разстелете по дъното на тигана и изпечете палачинките от двете страни.
Всяка изпечена палачинка, намажете с краве масло, като прокарате кубчето леко по повърхността, докато е още гореща.
Гарнирайте по желание - сладко, течен шоколад, мед, топинг.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни палачинки с прясно мляко или тези бананови палачинки.
Коментари