Начин на приготвяне
Нарязваме бутчетата, измиваме ги и слагаме да се варят.
След като заврят, изхвърляме първата вода и слагаме нова, варим ги до полуготовност. През това време нарязваме морковите и лука на малки кубчета.
Слагаме ги с олиото да се запържат за около 5 минути и към тях прибавяме кубчето бульон, нарязания на много ситно магданоз, шарения пипер, сол, къри и ориза, който предварително е измит.
Пържим ги още 3-4 мин. Когато бутчетата са полуготови ги махаме от котлона и в тава изсипваме ориза, а върху него слагаме и бутчетата.
Наливаме 3 ч.ч от бульона, където е варено пилето, ако не стига доливаме вода от чешмата.
Слагаме до се готви в предварително зарята фурна на 160 градуса с вентилатор. Когато е останало малко от водата, спираме фурната и оставяме ориза на фурна вътре, докато попие водата.
Бутчетата с ориз на фурна са много вкусни.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешко с ориз като това класическо пиле с ориз.