Мързелив тутманик със сиренце

18/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф923518638
"Уникално вкусен тутманик без месене - запишете си рецептата и хапвайте с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
156 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо625 610
  • Преглеждания за месеца37699
  • Преглеждания за седмицата18832
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена156

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.

Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула, сместа ви трябва да е гъста и гладка.

Надробете сиренето към нея на по-едро и внимателно разбъркайте до смесване.

Сипете сместа в тава, в която предварително сте поставили и разпространили равномерно половината мазнина, върху сместа разпространете и останалото количество мазнина.

Поставете тавата на топло място за около 20 минути и нагрейте фурната на 180 градуса. След определеното време поставете тавата във нагрятата фурна и печете тутманика до готовност.подобни рецепти тук

5 28
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Виолина Кучева
Нещо обърках рецептата и на мен не ми се получи. Забравих да сложа олио в сместа. Може ли от това да не стана като на Вашите снимки?
0
0
Виолета Маринова
Чудесен тутманик!Внуците ми го обожават!
2
1
george
george
22.11.2018 17:35
dobar e
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв