Мързелив тутманик със сиренце

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74106514
18/05/2017
"Уникално вкусен тутманик без месене - запишете си рецептата и хапвайте с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
163 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо733 225
  • Преглеждания за месеца1717
  • Преглеждания за седмицата546
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена163

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.

Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула, сместа ви трябва да е гъста и гладка.

Надробете сиренето към нея на по-едро и внимателно разбъркайте до смесване.

Сипете сместа в тава, в която предварително сте поставили и разпространили равномерно половината мазнина, върху сместа разпространете и останалото количество мазнина.

Поставете тавата на топло място за около 20 минути и нагрейте фурната на 180 градуса. След определеното време поставете тавата във нагрятата фурна и печете тутманика до готовност.

Рейтинг

5 28
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
йовка
йовка
23.01.2019 00:03
Перфектно се получи!За първи път на мен и сремейството ни хареса подобна вариация.Спазих точно рецептата :)
4
1
Виолина Кучева
Нещо обърках рецептата и на мен не ми се получи. Забравих да сложа олио в сместа. Може ли от това да не стана като на Вашите снимки?
1
1
Виолета Маринова
Чудесен тутманик!Внуците ми го обожават!
5
1