Свинско с ориз по китайски

01/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Ето така ще го приготвите по-вкусно и от майстор готвач в китайски ресторант!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 838
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • свинско месо - 250 г
  • яйца - 1 брой
  • грах - около 100 г, по желание
  • бульон
  • олио
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 3 ч.ч. вода или бульон до готовност, след което го измийте в гевгир и оставете да се отцеди.

Свинското нарежете на парчета и сложете да се свари. Отцедете го добре и го сложете хубаво да се запържи в тиган със сгорещена мазнина.

Добавете граха, малко сол и черен пипер на вкус и чукнете 1 яйце.

Бъркайте, докато яйцето се раздроби и свари, след което добавете отцедения ориз.

Разбъркайте за още няколко минути, докато оризът се запържи и добавете още сол на вкус.
подобни рецепти тук

5 17
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Сфетуля
Сфетуля
23.07.2014 15:15
Нищо не му е китайско на това. Доближава се, но... Техниката на приготвяне на месото, добавянето на яйцето, граха, а за подправки въобще да не говорим.
1
0
Боби
Боби
26.08.2013 15:03
Много е вкусно мерси !!!
2
0
Any
Any
25.07.2013 20:50
Страхотна рецепта
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв