Начин на приготвяне
Пресейте в купа заедно брашната, солта, гриса, семената и ги объркайте.
Предварително активирайте маята и я сипете в кладенче по средата в сухата смес заедно със зехтина. За аромат добавете сух риган.
Постепенно замесете меко и еластично тесто, което оставете за втаса за 20 минути.
Кашкавала нарежете на тънки резенчета, а маслините - на дребни парченца.
Разточете лимецовото тесто на кора и разрежете на триъгълници - като за кифлички. В основата на всеки сложете от плънката и завийте.
Подреждайте ги в тава с хартия за печене. След като кифличките втасат на топло, намажете ги със зехтин и поръсете с маково семе.
Кифличките втасват на топло, леко ги намазвам със зехтин и поръсвам с маково семе.
Лимецовите кифлички се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Коментари