Великденско пълнено агне с булгур

02/04/2012
"Традицията повелява на Великден да се готви агнешко, а ние даваме рецептата за най-вкусното Великденско пълнено агне с булгур"
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 865
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 цяло агне + дреболиите и булото
  • лук - 10 връзки зелен
  • булгур - 1 кг
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнето, леко го подсушете и хубаво го осолете отвън и вътре.

Сварете дреболиите в подсолена вода, извадете ги и ги нарежете ситно.

Задушете в мазнината нарязания ситно лук и добавете червения пипер, сол, дреболийките, джоджен, предварително измития и запарен булгур, както и черен пипер на вкус.

Разбъркайте за известно време и снемете от котлона.

Напълнете агнето и зашийте коремния отвор. Покрийте го с булото, а след това с фолио. Сложете да се пече в пещ.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар