Пълнени патладжани в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363661
24/02/2017
"Толкова ги обичаме, а досега не ни беше хрумвало да ги приготвим на микровълнова. Получиха се повече от чудесни, затова горещо ги препоръчваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. малки
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В патладжаните се прави надлъжен разрез, така че да останат цели и се издълбават. Посоляват се и се оставят половин час, за да се отдели горчивия сок. Ситно нарязаната вътрешност на патладжаните се задушава в част от мазнината 2 минути при 100% мощност на микровълновата.

Изплакнатите и подсушени патладжани се нареждат в подходяща тава, поливат се с останалата мазнина и се пекат 13-15 минути при пълна мощност. като се пренареждат няколко пъти, за да се изпекат равномерно. Доматите се обелват и нарязват на ситно.

Смесват се с нарязаните чесън, лук и магданоз. Прибавят се към задушената вътрешност на патладжаните. Подправят се със сол и черен пипер и се задушават 5-7 минути при 100%, като се разбъркват няколко пъти.

Добавя се лимоновият сок и се разбърква. С получената смес се пълнят патладжаните, съдът се покрива и се пече 5-6 минути при 50%. Сервират се охладени.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар