Винен кебап с гъби

А.Борисова
А.Борисова
Новак
03/04/2012
"Може да впечатлите всеки мъж с порция от този вкусен винен кебап с гъби, стига да не е вегетарианец или веган. Тях ще трябва да впечатлите по друг начин "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 598
  • Преглеждания за месеца657
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и сложете накълцания лук да се запържи. Добавете след малко нарязаното на парчета свинско и разбърквайте, за да не загори.

Бъркайте, докато месото се запържи равномерно и добавете нарязаните ситно моркови, целина, както и нарязаните при нужда гъби.

Долейте виното след малко, разбъркайте, сложете дафиновия лист и прибавете настърганите домати.

Оставете да поври, докато всичко омекне и месото е напълно сготвено и добавете останалите подправки.

Може да сгъстите соса, като разтворите 2 с.л. брашно във вода и го разбъркате към винения кебап. Оставете да поври още 2-3 минути, свалете от огъня и добавете накълцания магданоз.

Поднесете винения кебап с гъби с гарнитура от сварен ориз.

Рейтинг

5 20
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Потребител#210417
И аз като господин Кольо я направих по бързата рецепта!Стана превъзходна,без брашно!Блатодаря!
0
0
Кольо
Кольо
03.06.2014 19:40
Много добър! Наложи ми се лека корекция, поради наличните продукти и ограниченото време. Набързо минах месото през горещата мазнина и веднага го извадих в тенджера под налягане плюс чаша вино, чаша доматен сок, зърна чер пипер и дафинов лист за 30 мин. През това време в олиото задуших 2 глави лук(плюс солчица), моркова и гъбите. Добавих останали ми чаша доматен сок и една трета буркан белени домати. Тук върнах готовото месо със сосчето и добавих останалите подправки, а за корекция на киселинността добавих по 3-4 сушени сливи и кайсии. След още 5-10 мин. беше готов и с гъст сос даже без брашно. Да ви е сладко!
5
0
янка
янка
25.03.2014 19:11
може и картофено пюре да се поднесе кебапа
4
0