Здравословен боб без запръжка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
24/02/2017
"Искате ли да ви докажем, че бобът е вкусен дори и без да му се прави запръжка - ето, опитайте и оценете!"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 821
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистения и измит боб в тенджера със студена вода, поставете на силен огън да заври. След като поври 10 минути, изхвърлете водата, измийте боба и му налейте отново студена вода.

Нарежете в него лука, чесъна и коренчето целина на ситно, морковите на филии и налейте зехтина.

Поставете боба на силен огън, а след като заври намалете на слаб огън и поставете капака, така варите да готовност.

По време на готвенето следите водата в боба да не намалява по-малко от два пръста над боба, ако намалее добавяте гореща вода. Десет минути преди да го свалите от огъня му добавете, червеният пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посолете на вкус.

Свалете готовия боб от огъня поръсете със ситно нарязан пресен джоджен, разбъркайте и затворете с капака, така за около 10 минути. Сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар