Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Домашен петел със зеленчуци в тенджера

Домашен петел със зеленчуци в тенджера

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Домашен петел със зеленчуци в тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"И с пиле от магазина ще стане вкусно, но най-вкусно става с младо домашно петле, затова хапвайте и оценявайте"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. млад цял
  • суджук - 2 бр. домашен
  • моркови - 2 бр. големи
  • гъби - 400 г
  • картофи - 5 - 6 бр. средно големи
  • грах - 500 г
  • лук - 2 глави големи
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • дафинов лист - 1 бр
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Младият домашен петел, за разлика от старият, не е необходимо да се вари предварително, но аз препоръчвам, за да стане по-крехко месото.

Нарязваме месото на порции, фенера може да го махнем от ястието. Слагаме да се вари за около 30 минути, тъй като домашното месо е малко по- жилаво. Месото не трябва да се свари напълно.

През това време си подготвяме зеленчуците. Морковите и картофите режем на по-дебели колелца. Гъбите на едро, а граха трябва да сварим до такава степен, че леко да омекне.

След като сме извадили месото от врящата вода, както и граха, започваме да редим в тенджерата, в която ще печем.

Нарязваме суджука на кръгчета и го редим най- отдолу. Отгоре редим морковите и граха, след това ред месо и солим със сол, черен пипер, и червен пипер. Нареждаме картофите и отгоре останалото месо, слагаме дафиновият лист.

Най- отгоре редим лука, който сме нарязали на полумесеци. Сипваме 2 ч.ч вода и 3 с.л. олио. Слагаме капак на тенджерата, ако има дръжка я махате.

Тенджерата, която ползвам, е подходяща за готвене във фурна и е със стъклен капак, след премахването на дръжката остава дупка, аз слагам алуминиево фолио, за да не излиза парата и да се задуши ястието.

Печем на 200 градуса около 70 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: