Заешко рагу

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Заешко рагу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - сока на 1 лимон
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа.

След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото. Когато това стане добавяме брашното, размито с виното и водата и варим около 30 мин.

След това прибавяме нарязаните на ивички лук, моркови и целина. Слагаме капак и варим още 2 часа на тих огън.

След това овкусяваме с лимоновия сок, сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: