Начин на приготвяне
За палачинките:
Разбийте добре яйцата и прибавете с останалите продукти. Разбъркайте до гладкост сместа, да стане по-гъста от боза.
Изпечете палачинки, като намазвайте тигана с четка с малко олио. Излейте по един черпак от тестото и обърнете палачинките от двете страни.
За плънката на тортата:
В отделни купички си пригответе четирите различни плънки.
Първи вид:
Смесете накълцано на ситно пушеното пилешко месо, като го размесите с 4-5 с.л. домашна майонеза.
Втори вид:
Измийте гъбите, нарежете ги на тънки ивици и сложете в тиган на огъня да се задушат в 60 г краве масло. Овкусете с подправка по желание - зеленчуков микс, щипка смлян черен пипер. Оттеглете да изстинат и разбъркайте с едно пакетче крема сирене.
Трети вид:
Настържете на едрото ренде 5-6 бр. кисели краставички. Към тях добавете 1/2 ч.ч. нарязани орехи. Смесете с една малка кутийка заквасена сметана и разбъркайте.
Четвърти вид:
Настържете кашкавал на едрото ренде и смесете с малко майонеза колкото да се слепи.
Сглобяване на тортата:
Сложете първата палачинка в подходяща чиния, която предварително леко намажете с майонеза.
Редувайте до края пълнеж и палачинка, а цялата солена торта отвън леко намажете с майонеза и облепете с настърган кашкавал.
Направете бордюр от нарязани орехи. В средата украсата направете, както ви хареса, може да бъде най-различна. Днес е цветна – с цветенца от репичка, пресен лук и краставица, със захарни тичинки.
Палачинковата торта с разнообразна плънка е готова.