Начин на приготвяне
В голяма купа смесете брашно, захар, бакпулвер и сол. Разбъркайте хубаво. Оформете дупка в центъра, така че да се получи кладенче.
В отделна купа смесете яйца, зехтин, настъргани портокалови кора и 1 с.л. портокалов сок. Разбъркайте хубаво, докато всички съставки се смесят, и изсипете в центъра на купата със сухите съставки.
С ръце или голяма дървена лъжица бавно разбъркайте, докато се оформи меко и гъвкаво тесто. Оставете да престои около 1 час на стайна температура.
След това с намазнени длани оформете малки топчета от тестото. Загрейте мазнината и изпържете топките за около 2 мин до златист цвят.
Прехвърлете готовите топчета на поднос, покрит с кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Смесете меда и портокаловия сок в дълбок тиган и оставяте да кипне около 3 мин. Свалете от огъня и добавете топчетата в тигана с медената смес. Разбъркайте.
Оставете топките да се охладят, като ги разбърквате от време на време.
Намазвате с мед подноса, на който ще наредите готовите топки. С намазнени ръце, за да не залепват, наредете топчетата в пирамидална форма. По желание поръсете с кокосови стърготини и захаросани портокалови кори.