Начин на приготвяне
От тези продукти се омесва средно меко тесто. Поставя се на топло място покрито с кърпа - във фурната включена на 20 градуса, за 30 минути.
След като тестото е готово, с ръце се разточва на руло. Сосът се прави, като се разбъркват всички съставки, а чесънът се смачква с нож и се нарязва на дребно.
С нож от тестото се режат малки триъгълни парчета - по 5-6 парченца, които се слагат в соса и се разбърква леко с лъжица. Така се прави и с останалото тесто до края.
Тестената смес се изсипва в кексова форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Изравнява се с лъжица навсякъде и тавичката, покрита, се поставя във фурната включена на 20 градуса, за да втаса хубаво за около час.
След това фурната се включва на 180 градуса и хлябът се изпича за около 35-40 минути.
Изважда се от фурната, покрива се с кърпа за 10-15 минути и готовият хляб се изважда внимателно от формата.
Преди това с нож хлябът се побутва с нож по краищата и в средата леко, за да се извади цял. Върховен е топъл и поднесен с лютеница и кисели краставички.