Курабийки за Великден

Курабийки за Великден

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
06/04/2012
"Знаете ли, колко бързо изчезват тези вкусни, ароматни и апетитни курабийки? Отговорът е Веднага! Опитайте ги и вие и споделете резултата!"
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5 тави
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 937
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя
  • захар - 500 г
  • кисело мляко - 250 г
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • олио - 250 мл
  • лимони - кората на 1/2 лимон
  • ванилия - 1 с.л. течна
  • брашно - 1, 3 кг
  • амонячна сода - 30 г
  • За отгоре
  • яйца - 1 жълтък
  • захар - кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.

Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто. Разточете го върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 см и изрежете с курабийки с различни формички - зайчета, пеперуди и т.н.

Подреждайте ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с разбит жълтък и поръсете с кристална захар всяка.

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Рейтинг

5 7
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
minchi
minchi
28.12.2012 19:28
Великолепни са :) В момента ги правя и определено си заслужават.
0
0
aleks
aleks
24.11.2012 13:39
много хубава рецепта,пробвайте няма да сбъркате.
0
0
Илияна Апостолова
Ами с едно кило брашно и половин кило захар сигурно е така :))))))))))
0
2