Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Мини пастички Червено кадифе

Мини пастички Червено кадифе

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Мини пастички Червено кадифе4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Феноменално вкусни и ароматни пастички, които първоначално мислехме да кръстим Убиец на диети"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр
  • какао - 2 ч.л.
  • ванилова захар - 2 пакетче
  • захар - 250 г
  • краве масло - 125 г на стайна температура
  • айран - 250 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сладкарска боя - червена
  • За крема
  • крем филаделфия - 170 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 120 г
  • краве масло - 125 г
  • заквасена сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Пресейте брашното заедно с какаото. Маслото със захарта разбийте на пухкав крем, към който добавете и ваниловата захар. Прибавете яйцата едно след друго.

Разтворете в айрана червената сладкарска боя. Сложете толкова, че да получите хубав цвят. Налейте постепенно към разбитото масло, разбъркайте добре и сипете на части брашното с какаото. Разбийте с миксер. Накрая добавете содата, угасена в оцета.

Изсипете сместа в тавата от фурната върху хартия за готвене. Изпечете блата на 180 градуса за около 25 минути и оставете да се охлади.

За крема:

Разбийте добре с миксер маслото с част от пудрата захар. Добавете двата вида сирене, заквасената сметана и останалата пудра захар. Размесете, като намалите миксера на слаби обороти.

Срежете охладения блат на малки квадрати с еднаква големина, приблизително 5/5 см, без да ги разделяте.

Разделете крема на две части.

Намажете с крем половината част от блата. Останалите нарязани квадратчета от другата половина на блата подредете върху тези с крем.

Отделения крем също разделете на две. Едната част оцветете с червена сладкарска боя.

Украсете пастичките с бял и червен крем, като нанесете върху квадратите бели и червени ивици с пош. С дървено шишче дръпнете резки, за да направите шарката на мартенските пастички. Разделете пастичките и отстрани оберете излишния крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: