Печено агнешко бутче за Великден

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
06/04/2012
"Агнешкото месо традиционно присъства на Великденската трапеза, а печеното агнешко бутче си е направо класика "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61 089
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 по - голямо агнешко бутче
  • вода
  • оцет
  • бяло вино
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - на зърна и млян
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете агнешкия бут и го накиснете в марината, приготвена от равни части вода, оцет и бяло вино.

В маринатата сложете зърната черен пипер, дафиновите листа и оставете за поне 12 часа да се маринова. На следващия ден отцедете агнешкото от маринатата и го шпиковайте със зърната черен пипер и парчета то дафиновите листа от маринатата.

Хубаво посолете бутчето и го намажете обилно и отвсякъде с мазнина и червен пипер. Прехвърлете го в намазнена тава и го полейте с още малко мазнина, около 100 мл вино и около 2 ч.ч. вода в тавата.

Сложете агнешкото бутче за Великден да се пече в умерено загряна фурна, като от време на време го обливате със соса. Щом агнешкото хване лека коричка, покрийте с лист алуминиево фолио и го доопечете.

Рейтинг

5 14
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар