Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Варена кокошка със сос

Варена кокошка със сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Варена кокошка със сос1 / 2
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 70 г
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 500 мл от кубче
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимон - сока на 1
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции, които сваряваме в подсолена вода.

Когато месото е готово, го изваждаме и го нареждаме в тавичка, като върху всяко парче слагаме малко масло. Печем в умерена фурна до зачервяване на месото.

През това време приготвяме соса, като в студения бульон разбиваме брашното и жълтъците. Към тази смес добавяме счукания чесън, подправките, киселото мляко и горчицата.

Варим соса на тих огън до достигане на необходимата гъстота. Накрая към него прибавяме сока от лимона.

С така приготвения сос заливаме готовото месо и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: