Сарми с лапад

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
07/04/2012
"Ех, защо ли, защо ли най-вкусните сармички са най-малките?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 164
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете листата лапад и ги бланширайте в кипяща вода за 1-2 минути. Оставете ги настрана да се охладят.

Загрейте олиото в по-дълбок съд на котлона и запържете ситно нарязаните лук, гъбки и морков.

Щом се запържат, добавете предварително измития и отцеден ориз и запържете и него, като разбърквате непрекъснато.

Добавете червения пипер и долейте около 300 мл вода и оставете ориза да попие течността и да набъбне.

Объркайте след това със сол и черен пипер на вкус, както и ситно накълцания джоджен. Готовата плънка за сармите оставете да се охлади.

Напълнете с част от плънката всяко листо лапад и завийте на стегната сарма. Подреждайте сармите в тенджера и отгоре ги натиснете с чиния.

Залейте с айран, приготвен от разреденото кисело мляко с толкова вода, че да покрие сармичките.

Сложете да се вари на слаб котлона за около 30 минути.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар