Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински черен дроб

Пържен свински черен дроб

КК
Готвач
754262712
Пържен свински черен дроб5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Сочно, лесно за приготвяне мезе, което определено пие много червено вино"

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг свински черен дроб
  • лук - 500 г кромид
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се нарязва на парчета. Измива се добре и се накисва в прясно мляко за 30-40 минути.

Изцежда се от млякото. Парчетата се осоляват и овалват в брашно. Пържат се в добре нагорещено олио до готовност.

Почиства се и се нарязва лук. На дъното на дълбока тенджера се слага ред кромид лук, ред пържен дроб.

Пластовете се редуват до изчерпване на съставките. Ястието се сваля от котлона и захлупва с капак, за да се задуши за 15-20 минути.

Пърженият свински черен дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: