Шашлък по кавказки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
933
156
711
1
05/03/2017
"Не е важен само шашлъкът, важна е и гарнитурата, че и компанията, която ще ги хапне, е важна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 289
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 2 кг
  • чушка - 3 - 4 бр.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на парчета като за шишчета. На всяко шишче нареждаме по едно парче месо, парче лук и парче чушка.

Печем на скара до готовност на месото. Слагаме готовите шишчета в голяма чиния върху предварително направената гарнитура, която се приготвя по следния начин.

Задушаваме ориза в половината масло заедно с нарязания на ситно кромид лук и малко сол. Заливаме го с водата и поръсваме с черен пипер. Печем до готовност на ориза. Готовият ориз поръсваме със ситно нарязан зелен лук.

Бамбукови шишчета 29 см - 100 бр-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Бамбукови шишчета 29 см - 100 бр
2.69 лв.
2.07 лв.
Виж ››

Бамбукови шишчета, които ще вземат светлината на прожекторите на трапезата, щом ги поставите там. Подходящи са за скара или за декорация на печива.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар