Шашлък по кавказки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Шашлък по кавказки2 / 2
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Не е важен само шашлъкът, важна е и гарнитурата, че и компанията, която ще ги хапне, е важна"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 2 кг
  • чушка - 3 - 4 бр.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на парчета като за шишчета. На всяко шишче нареждаме по едно парче месо, парче лук и парче чушка.

Печем на скара до готовност на месото. Слагаме готовите шишчета в голяма чиния върху предварително направената гарнитура, която се приготвя по следния начин.

Задушаваме ориза в половината масло заедно с нарязания на ситно кромид лук и малко сол. Заливаме го с водата и поръсваме с черен пипер. Печем до готовност на ориза. Готовият ориз поръсваме със ситно нарязан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: