Пилешка каша

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Семпло и непретенциозно ястие, което с малко въображение може да се превърне в истинско кулинарно изкушение!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 г бяло
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • мазнина
  • бульон - пилешки от варенето на пилето
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бялото пилешко месо, оставете го да поизстине и го направете на малки късчета с ръце.

В по-голям и дълбок тиган загрейте 50 мл олио и запържете брашното.

При непрекъснато бъркане добавете топличкото прясно мляко и пилешки бульон, който може да замените и с вода.

Прибавете късчетата пилешко и всички подправки на вкус.

Бъркайте непрекъснато на котлона за 10-тина минути, докато се получи гъста пилешка каша.

Щом е готово снемете пилешката каша и поднесете с накълцан магданоз.

Ако обичаш да хапваш пилешко, опитай непременно и рецепти ни за пиле фрикасе, ароматна пилешка яхния или сгряващата пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
511
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#232121
Потребител#232121
Кашата стана много вкусна.Добавих към млякото и чаена чаша вода. И чубрица за вкус.
12.05.2019 14:32
4
3
асп
асп
мн е вкусно
06.06.2012 16:15
4