Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печено прасенце»Пълнено печено прасенце с дреболии и ориз

Пълнено печено прасенце с дреболии и ориз

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнено печено прасенце с дреболии и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр. малко
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • черен дроб - 1/2 парче
  • сърце - 1 бр.
  • език - 1 бр.
  • бъбреци - 2 бр.
  • бял дроб - 1/3 парче
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • джоджен - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме прасенцето много добре и го оставяме да се изцеди за 2-3 часа.

През това време приготвяме плънката, като в маслото задушаваме ситно нарязаните лук и дреболиите, които предварително сме сварили в подсолена вода.

След това добавяме ориза, подправките и 1 и 1/2 ч.ч. от бульона от дреболиите. Варим до набъбване на ориза.

След това го намазваме прасенцето много добре отвън и отвътре с лимоновия сок и червения пипер и го напълваме с плънката.

Зашиваме го много добре с конец и го слагаме с тавичка, на дъното на която сме сложили лозови пръчки.

Добавяме 1-2 ч.ч. вода и печем в умерена фурна за 4-5 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето и го набождаме с игла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: