Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме прасенцето много добре и го оставяме да се изцеди за 2-3 часа.
През това време приготвяме плънката, като в маслото задушаваме ситно нарязаните лук и дреболиите, които предварително сме сварили в подсолена вода.
След това добавяме ориза, подправките и 1 и 1/2 ч.ч. от бульона от дреболиите. Варим до набъбване на ориза.
След това го намазваме прасенцето много добре отвън и отвътре с лимоновия сок и червения пипер и го напълваме с плънката.
Зашиваме го много добре с конец и го слагаме с тавичка, на дъното на която сме сложили лозови пръчки.
Добавяме 1-2 ч.ч. вода и печем в умерена фурна за 4-5 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето и го набождаме с игла.