Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с гъби в сметанов сос

Пиле с гъби в сметанов сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пиле с гъби в сметанов сос3 / 3
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Знаете, че не може да устоите на нежния му вкус"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • олио - 30 г
  • чесън - 3 скилидки
  • пресни гъби - 200 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • соев сос - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на кубчета и запържете в нагрятото олио до леко златист цвят.

Докато се пържи месото, нарежете чесъна на ситно, почистете и нарежете гъбите на парчета с размера на кубчетата месо. Когато филето е готово, добавете чесъна и запържете за около 1-2 минути.

Добавяте нарязаните гъби и готвите на силен огън за още 5-6 минути. Накрая добавете сметаната и соевия сос, намалете огъня на слабо и разбъркайте ястието.

Когато започне леко да се сгъстява сметаната сваляте ястието от огъня. Сервирайте с ризото приготвено с 1 с.л. зеленчукова подправка в топъл вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vkusno:)
vkusno:)
Уникално е! Всеки трябва да опита. ?
07.08.2022 10:29
1