Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с нар и физалис

Бишкотена торта с нар и физалис

Бишкотена торта с нар и физалис
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Изискан десерт за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • крема сирене - 2 пакетчета (по 125 г)
  • разтворимо кафе - 1 ч.ч.
  • ром - 1 с.л.
  • нар - 1 бр.
  • физалис - 7 - 8 бр.
  • шоколад - филиран за гарниране
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с помощта на миксер до гъста консистенция. По същия начин разбийте и кремата сирене. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.

Прибавете рома. Намажете един пласт от крема в подходяща чиния. Потапяйте бишкотите в кафето и наредете 12 бр., като оформите основата на тортата.

Намажете бишкотите с крем обилно. Подредете втори ред бишкоти по същия начин. Отново намажете с крем, като покриете бишкотите.

Изцедете сока от нара, като отделите няколко зрънца за декорация.

Разтворете желатина в студена вода, докато набъбне. Затоплете го на водна баня и го прибавете към сока от нар. Полейте бишкотената торта с плодовата течност.

Гарнирайте със зрънца от нар, физалис и филиран шоколад. Оставете тортата на хладно за около 3-4 часа, преди да поднесете.

Бишкотената торта с нар и физалис е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: