Начин на приготвяне
Разбийте сметаната с помощта на миксер до гъста консистенция. По същия начин разбийте и кремата сирене. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.
Прибавете рома. Намажете един пласт от крема в подходяща чиния. Потапяйте бишкотите в кафето и наредете 12 бр., като оформите основата на тортата.
Намажете бишкотите с крем обилно. Подредете втори ред бишкоти по същия начин. Отново намажете с крем, като покриете бишкотите.
Изцедете сока от нара, като отделите няколко зрънца за декорация.
Разтворете желатина в студена вода, докато набъбне. Затоплете го на водна баня и го прибавете към сока от нар. Полейте бишкотената торта с плодовата течност.
Гарнирайте със зрънца от нар, физалис и филиран шоколад. Оставете тортата на хладно за около 3-4 часа, преди да поднесете.
Бишкотената торта с нар и физалис е много сполучлива.