Начин на приготвяне
Смесете жълтъците със захарта, добавете олиото и разбъркайте. Към тях прибавете какаото, ваниловата захар, млякото и смесените предварително пресято брашно с бакпулвер.
Разбъркайте до гладка еднородна смес. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тава 24 см диаметър. Печете в предварително нагрята фурна в продължение на 15 минути.
През това време направете плънката, като обелените ябълки настържете на ренде. Добавете прясно изцедения лимон и разбъркайте. Към тях добавяте разбитите с вилица белтъци и захарта, с шпатула разбъркайте добре сместа.
След като изтекат 15-те минути печене на основата, разпределете равномерно върху нея ябълковия пълнеж. Връщате във фурната и печете около 30 минути още до готовност като проверявате за нея с клечка.
Оставете сладкиша напълно да се охлади и полейте с глазурата, която приготвяте по следния начин: обединете всички продукти за нея и на водна баня разтопете до гладка, течна смес.
Оставете готовия ябълков сладкиш отново да се охлади и сервирайте. Бърз, сочен и с възхитителен аромат на ябълки , канела + шоколадов сос сладкиш.
Коментари