Фантастичен и сочен сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
08/03/2017
"Бърз, сочен и възхитителен сладкиш с дъх на ябълки и канела - неизречено обещание за вкусен десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 159
  • Преглеждания за месеца15076
  • Преглеждания за седмицата206
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълков Сладкиш

Начин на приготвяне

Смесете жълтъците със захарта, добавете олиото и разбъркайте. Към тях прибавете какаото, ваниловата захар, млякото и смесените предварително пресято брашно с бакпулвер.

Разбъркайте до гладка еднородна смес. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тава 24 см диаметър. Печете в предварително нагрята фурна в продължение на 15 минути.

През това време направете плънката, като обелените ябълки настържете на ренде. Добавете прясно изцедения лимон и разбъркайте. Към тях добавяте разбитите с вилица белтъци и захарта, с шпатула разбъркайте добре сместа.

След като изтекат 15-те минути печене на основата, разпределете равномерно върху нея ябълковия пълнеж. Връщате във фурната и печете около 30 минути още до готовност като проверявате за нея с клечка.

Оставете сладкиша напълно да се охлади и полейте с глазурата, която приготвяте по следния начин: обединете всички продукти за нея и на водна баня разтопете до гладка, течна смес.

Оставете готовия ябълков сладкиш отново да се охлади и сервирайте. Бърз, сочен и с възхитителен аромат на ябълки , канела + шоколадов сос сладкиш.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Swetlana Stoyanova
Swetlana Stoyanova
30.09.2018 17:27
Направих сладкиша,но не ми хареса,в никакъв случай не мога да кажа че е сочен,просто е една каша.,няма да повторя.
0
0