Домашен хляб с лимец и семки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913968283
08/03/2017
"Опитайте нашата рецепта и хлябът от лимец скоро ще стане постоянен гост на трапезата ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 140
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата заедно със захарта, солта и малко от брашното. Оставете на топло и изчакайте маята да шупне.

През това време накиснете ядките и семената в топла вода. В подходящ съд смесете всички продукти с двата вида брашно и семената.

Замесете меко тесто и го оставете да втаса 60 мин. на топло. След като удвои обема си го премесете, сложете в подходяща тава, покрийте с фолио и оставете да втаса повторно.

Преди да поставите във фурната намажете леко с зехтин/олио и поръсете със сусам и тиквени семки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

След като се изпече извадете от фурната покрийте с фолио и кърпа, оставете да почине за 15 мин. и поднесете с шарена сол.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Объркала съм грамажа на бялото брашно... 300-400г е, а не 100 както съм го написала
0
0