Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача с пълнозърнесто брашно

Погача с пълнозърнесто брашно

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Погача с пълнозърнесто брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Нещо ни подсказва, че тази погача ще бъде изядена, докато е топла"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто + 1 ч.ч. бяло
  • грис - 2 с.л. пшеничен
  • кашкавал - 30 г настърган
  • сол - 2 г
  • сирене - 150 - 200 г
  • кисело мляко - 300 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 1
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сусам - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно 2 вида брашното, гриса, бакпулвера, солта, половината от кашкавала и натрошеното сирене.

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте с яйцето и зехтина. След това добавете към сухата смес и бъркайте с дървена лъжица, без да месите.

Получава се лепкаво тесто, от което спомощта на намазнени ръце и лъжица оформяйте топчета и ги подреждайте едно връз друго в намазнена и набрашнена тава произволно.

Поръсете отгоре с останалата част от настъргания кашкавал и сусама. Сложете погача с пълнозърнесто брашно да се пече в предварително загрята фурна на около 180-190 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
"Връз" означава "върху"!
23.12.2012 11:29
3
домакиня
домакиня
Как така се редят едно ВРЪЗ друго ?
23.12.2012 07:27
2