Пържен лапад

Пържен лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
14/04/2012
"Пролет е и няма как да пропуснем да ви нагостим с тази зелена вкусотия"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 229
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лапад - 1 голяма купа почистен и измит
  • лук - 2 връзки зелен
  • яйца - 4
  • сирене - 200 г или извара
  • олио - 100 г
  • вода - 100 мл топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и нарежете лапада.

Загрейте олиото и запържете първо лука, след което добавете лапада и бъркайте за около 5-10 минути.

След това посолете на вкус и добавете черен пипер.

Долейте водата и оставете да къкри на тих огън за 15-20 минути, докато се изпари.

След това добавете разбърканите предварително яйца и натрошеното сирене.

Бъркайте, докато яйцата стегнат и добавете накълцания магданоз.

Снемете от котлона и проверете как е на сол.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар