Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински език със сметанов сос

Свински език със сметанов сос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Свински език със сметанов сос
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Добре приготвеният език е истински деликатес - поднесете със сметанов сос и се наслаждавайте на комплиментите на гостите"

Необходими Продукти

  • език - 800 г
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1с.л.
  • течна сметана - 400 мл
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво езика и го осолете. Поставете го в тенджера с вода, добавете моркова нарязан на парчета, лука и няколко зърна черен пипер.

Когато езикът се свари, го отделете, а бульона - прецедете. Обелете езиците и ги нарежете на парчета с дебелина един пръст.

В тиган на умерена температура поставете маслото. Когато се разтопи добавете лъжицата брашно и запържете.

Разделете с течната сметана и прецедения бульон. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня.

Поднесете в чинии сметановия сос и върху него наредете парчетата нарязан език. Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венко
Венко
Чуууууууууууууудно!
28.11.2020 16:30