Торта Орео

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Торта Орео
Снимка: Теодора
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Уникална торта, която ще ви накара да забравите за всякакви обещания за диети и да мислите единствено и само за нея"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 14 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • какао - 3 - 4 с.л. extra dark
  • вода - около 30 г
  • бакпулвер - 2 бр.
  • вода - 30 - 40 мл с 4 - 5 с.л. захар за сиропиране
  • За крема и украсата
  • бисквити - 3 кутии Орео /4 х 4/
  • маскарпоне - 250 г
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 500 мл.
  • топинг - шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнах тортата с приготвянето на блатовете. За целта в купа изсипах яйцата и захарта и ги разбих с миксер. След това добавих брашното, какаото, ванилията, бакпулвера и водата. Разбих до получаване на хомогенна смес. Ако сместа стане гъста, добавете още малко вода. Получената смес разделете на 3 равни части. Във форма за печене поставете хартия и изпечете блатовете един по един. Пекат се до готовност - суха клечка. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Докато блатовете се пекат, може да започнете с приготвянето на крема. В голяма купа изсипете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбийте до получаването на еднородна смес. Предварително оставете маскарпонето и крема сиренето отвън за да бъдат със стайна температура. В отделна купа разбийте много добре сметаната. Бийте я с миксер докато не стане на твърд сняг.

След това постепенно я добавете към маскарпонето и крема сиренето. Добавяйте постепенно и разбърквайте с дървена лъжица. Малка част от този крем оставете настрани, за да го намажете отгоре и отстрани на тортата.

Дойде ред и на бисквитите Орео. Вземете част от тях и ги натрошете. След това ги добавете към приготвения крем. Количеството преценете сами. Оставете толкова бисквити, колкото да ви стигнат за украса. Другите може да ги добавите към крема.

Когато всичко е готово, може да започнете с реденето на тортата. Във форма за торти поставете първия блат и го надупчете с вилица. След това го сиропирайте с разтопената във вода захар. Вземете половината от крема и го изсипете отгоре. Разпределете го равномерно върху целия блат.

Поставете втория блат, отново надупчете и сиропирайте. Върху него изсипете втората половина от крема и заравнете. Поставете третия блат и също го сиропирайте. Най-отгоре намажете с предварително заделения крем. С него намажете и отстрани и хубаво загладете тортата.

Накрая украсете тортата. Аз го направих по следния начин. Част от останалите бисквитки ги разполових. Едната половинка /която е без крема/ се чупеше и я заделях настрани. Здравите половинки наредих отстрани. След това по ръба на тортата изсипах шоколадов топинг, който се стече по стените. Последните останали бисквити ги срязах на 2 и ги наредих върху тортата.

Тези бисквитки, които се счупиха и ги заделих, ги натроших. С тях поръсих върху всички части на тортата, където беше непокрито и сметаната се виждаше. Най-отгоре отново поръсих с топинг шоколад.

Оставете тортата да престои в хладилник за една нощ, а след това се насладете на страхотния вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: