Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Домашно пиле жулиен с гъби, сметана и кисели краставички

Домашно пиле жулиен с гъби, сметана и кисели краставички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно пиле жулиен с гъби, сметана и кисели краставички
Снимка: Ваня Георгиева
4 / 5
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Диета ли? Диетата ви няма никакъв шанс срещу това пилешко-сметаново изкушение"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - гърдите от 1 домашно пиле
  • гъби - 1 буркан (може и пресни - около 6 гъби)
  • топено сирене - 200 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кашкавал
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на жулиени, гъбите на ивици. В дълбок тиган сложете маслото и запържете пилешкото филе, добавете сол и къри.

Добавете гъбите и пържете около 5 минути (по вкусно става, ако използвате пресни гъби, но аз нямах в момента).

Добавете и краставичките, нарязани на тънки ивици, в малка тенджера или тиган сложете зехтина и добавете топеното сирене и сметаната, сипете малко топла вода добавете подправките и разбърквайте за още няколко минути.

Когато е готов сосът полейте върху жулиените и прехвърлете в плаке или тава с незалепващо покритие.

Печете до леко зачервяване, след което поръсете с настърган кашкавал и магданоз.

Домашното пиле жулиен с гъби, сметана и кисели краставички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: